Gençlere yönelik “Google Oyun ve Uygulama Akademisi” teknoloji sektörüne özel nitelikli iş gücü yetiştirerek Türkiye’nin dijital oyun ve uygulama ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yola çıktı.
Google Türkiye olarak iş ortaklarımız Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi işbirliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle hayata geçirdiğimiz proje kapsamındaki eğitimlerle, gençlere Türkiye’de değişen işgücü piyasasında talep gören ve hızla büyüyen teknoloji sektöründe istihdam için gerekli yetenek ve bilgi donanımların sağlanması amaçlanıyor.
Teknoloji sektörüne özel sonuç odaklı eğitimler
Kapsamlı bir yetkinlik kazandırma programı niteliğindeki “Google Oyun ve Uygulama Akademisi”, bütünlüklü ve uzun soluklu bir eğitim sürecini içeriyor. Online olarak erişilebilen eğitimler ve kariyer programları sayesinde bursiyerlere Türkiye’nin her yerinden ve her zaman katılarak öğrenmeye devam fırsatı sağlanıyor. Ücretsiz ve 18-29 yaş aralığındaki herkesin başvurusuna açık olan program kapsamında, geçmişte teknoloji sektörüne ilişkin herhangi eğitim veya deneyim ön koşulu aranmaksızın oyun ve uygulama yazılımı alanında 7 aylık yoğun bir eğitim sunuluyor.
Söz konusu süre içerisinde bursiyerler teknoloji sektöründe ihtiyaç duyacakları ve kendi kariyerlerini oluşturacak becerileri kazandırmaya yönelik teknik (Flutter Uygulama Geliştirme, Unity Oyun Geliştirme) ve işletme (Teknoloji Girişimciliği, Hukuk, Finans, İnsan Kaynakları) alanındaki kariyer odaklı eğitimlerin yanı sıra; yetkinliği uluslararası olarak kabul gören ve ilk kez Türkçe olarak sunulacak Coursera’da yer alan Google Proje Yönetimi Programı’ndan sertifika sahibi olma fırsatı elde ediyor.
Mezuniyet ödülü San Francisco gezisi
Google Oyun ve Uygulama Akademisi kapsamında gençlere ayrıca sektörün önde gelen oyuncuları ile bir araya gelebilecekleri kariyer hızlandırıcı (Sektöre Özel Buluşmalar, Kariyer Etkinlikleri, İlham Buluşmaları, Sosyal Beceri Eğitimleri vb.) etkinliklere katılma olanağı sağlanıyor. Mezuniyet Hackathlonu’nda yarışıp kazananlar ise start-up ekosisteminin kalbinin attığı San Francisco'ya düzenlenen geziye katılma şansı elde ediyor.
İlk yılında 2.000 gencimizi mezun etmeyi hedeflediğimiz Akademi, %50 kadın kotası ile kadınların teknoloji sektöründe daha etkin şekilde yer almalarına da katkıda bulunacak. Teknoloji girişimlerinin ve özellikle oyun girişimlerinin sadece ülkemizde değil uluslararası pazarlardaki potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, her geçen gün büyüyen bu dev dijital ekonomide ülkemizin öncü bir role sahip olması için nitelikli insan kaynağı geliştirilmesinde üzerimize düşeni yapmaktan mutluluk duyuyoruz.
Hedefimiz, bu adımla beraber ülkemizin ilk unicorn'unu çıkaran oyun sektöründe yakalanan ivmeyi 2023 vizyonu doğrultusunda daha geniş kitlelere yayarken daha birçok unicorn girişimin çıkması için katkıda bulunmak ve Türkiye'yi decacornlar ligine sokmak.